Byta proppskåp & installera elcentral

Elcentral, proppskåp, säkringsskåp, gruppcentral… kärt barn har många namn brukar man säga. Likaså är anledningarna varför du kan behöva byta proppskåp.

För vissa är det ett estetiskt val att installera en ny elcentral när man exempelvis köpt en ny bostad och tycker att den befintliga centralen sitter konstigt placerad. De allra flesta behöver dock byta proppskåp för att installera en mer modern elcentral med högre säkerhetsgrad.

Oavsett varför du är i behov av en att byta proppskåp har vi på Mariapark El behörigheten och kunskapen som krävs för att göra det åt dig. Vi arbetar efter strikta säkerhetspolicys och innehar alla certifikat som man behöver för att arbeta med elrenovering.

Endast behöriga elektriker får installera elcentral

Under inga omständigheter bör eller får man lov att byta proppskåp eller installera en elcentral om man saknar rätt behörighet. Eftersom elcentralen är den plats där all el i hela fastigheten kopplas ihop och där man installerar säkringar, är det ytterst viktigt att allting kopplas korrekt. Ett enda fel i ett proppskåp är tillräckligt för att orsaka omfattande skador och brand.

Som tur är Mariapark El en certifierad elfirma med den behörighet som krävs för att på ett säkert och lagligt sätt hantera elsystem med låg spänning. Därför ser vi gärna till att du har det senaste proppskåpet med den högsta säkerhetsstandarden. När du anlita oss för att byta elcentral kan vi även felsöka resten av elsystemet åt dig.

Kan man byta elcentral själv?

För att tydliggöra ännu en gång så får du alltså INTE byta elcentral själv. Istället måste du anlita en behörig elektriker med rätt certifikat. Du kan läsa mer om de intyg och AL-auktorisation som Mariapark El innehar i vår guide till elbehörighet.

Byta elcentral? – Vi hjälper dig!

Mariapark El är en väletablerad elfirma i Helsingborg som är verksamma i nordvästra Skåne. Vi har ett team av erfarna och certifierade elektriker med stor vana från att byta och installera elcentraler.

Vi vänder oss mot både privatkunder och företag och kan byta alla de vanligaste proppskåpen för att på så sätt säkra elsystemet i fastigheten. Nedan kan du läsa mer om de vanligaste centralbytena vi genomför.

Byte av 1-fas central

Vi byter ofta 1-fas elcentraler och kan även felsöka hela elsystemet i din fastighet. Att byta elcentral är en process som kräver stor försiktighet och kunskap, varför vi endast skickar våra mest erfarna elektriker till att byta elcentraler.

Byte av 2-fas central

Många anlitar oss även för att byta elcentraler med 2 faser. Om proppskåpet inte fungerar som det ska är risken att elsystemet kortsluter stor. Har du dessutom en äldre elcentral finns risken för brand om systemet överbelastas.

Byte av 3-fas central

Har du en 3-fas central kan vi hjälpa dig installera en ny. Det kan exempelvis behövas om du nyligen tagit över en äldre fastighet eller om du vill flytta elcentralen till en plats där den inte syns lika mycket, t.ex. från hallen till grovköket.

Nätverksuttag

Om du nyss har flyttat in eller fått tillgång till fibernätverket kan du behöva installera ett nytt nätverksuttag. Detta är inget man ska ge sig på själv utan får endast utföras av ett certifierat proffs.

Astrour till fasadbelysning

Vi kan även installera astrour och digitala kopplingsur i din elcentral. Detta är framför allt nödvändigt om du ska installera ny fasadbelysning och vill att lamporna ska vara tidsbestämda.

Byta proppskåp i Helsingborg med omnejd

Med säte i Helsingborg har Mariapark El förmågan att vara verksamma i hela regionen, från Landskrona upp till Ängelholm. Dessutom är inget jobb för stort eller för litet för oss utan vi hjälper dig gärna med enklare installationer eller totalrenoveringar av hela elsystemet.

Det innebär att vi – bland mycket annat – kan hjälpa dig byta:

  • Elcentral Landskrona
  • Elcentral Ängelholm
  • Elcentral Höganäs

Samtidigt hanterar vi årligen en uppsjö av andra arbeten. Vi säljer och installerar bland annat laddboxar till elbilar, installerar laddbocar till elbilar och genomför kompletta elrenoveringar – alltid för ett fast pris.

Byta elcentral pris

Slutligen tänkte vi beta av den fråga vi vet att ni alla fungerar på: vad kostar det att byta elcentral?

Problemet är att vi inte har ett rakt svar på det då det beror på varför och hur du vill byta proppskåp, samt vilken sorts proppskåp du vill installera. Med det sagt använder vi oss av fast prissättning för alla våra tjänster. Därmed kan du kontakta oss idag och få ett prisförslag som gäller genom hela processen.

Inga överraskningar eller dolda kostnader när du anlita Mariapark el till att byta proppskåp och installera elcentral. Vi är proffs på el-installation – alltid till ett fast pris!

Florettgatan 39, 254 67 Helsingborg

042-453 64 64

info@mariaparkel.se

Org.nr: 556832-2928

© All rights reserved, Mariapark EL AB 2021

Skapad av Act Local