Frågor & svar
(FAQ)

Det finns ett par olika sätt att kontakta Mariapark El. Det smidigaste är ofta att ringa oss direkt för att prata med en av våra experter, men du kan även kontakta oss via mejl eller vårt kontaktformulär här på webbplatsen så återkommer vi så fort vi kan.

    • Telefon: 042-453 64 64

Vi har ett stort antal anställda elektriker och kan hjälpa dig med det mesta som har med elektriciteten i din bostad eller fastighet. Däremot fokuserar vi främst på följande tjänster:

Det varierar från elektriker till elektriker samt vilken sorts arbete som ska utföras. Kontakta oss för att få en kostnadsfri offert baserad på den hjälp du behöver. Vi strävar efter total transparens och är alltid öppna med våra priser, utan dolda avgifter.

Alla våra elektriker är behöriga och kompetenta med lång, gedigen erfarenhet.

Vi arbetat i regel på projektbasis inom de tjänster som vi erbjuder. Däremot kan vi i vissa fall erbjuda jourelektriker vid behov, framför allt om det rör arbeten som vi utfört.

Kontakta oss gärna för mer information.

Behöver du ladda bilen hemma så är den absolut smidigaste lösningen att installera en laddbox. Det finns en rad olika laddboxar på marknaden och vi är experter på att hitta den lösning som passar våra kunder bäst.

Så behöver du en lösning för att ladda bilen hemma hjälper vi dig gärna med att installera en stilren och, framför allt, mycket effektiv laddstation som ser till att din bil alltid är redo att köras.

Det beror till stor del på ditt behov, dvs. hur ofta du kommer ladda, hur många fordon som behöver laddas samtidigt, etc. Därför rekommenderar vi att du träffa en av våra elektriker och förklarar dina behov. Därefter kan vi välja den laddbox som passar bäst och som kommer göra det lättast för dig att ladda in bil hemma.

Det är svårt att säga på rak arm då du betalar dels för laddboxen och dels för installationen. I vissa fall kan vi behöva dra om elen eller öka kapaciteten och då tillkommer kostnader. Samtidigt är det i många fall bara till att montera laddboxen och koppla upp den till ditt elsystem.

Med det sagt bör du räkna med att betala mellan 6 000 och 10 000 kronor exklusive de avdrag man kan göra.

Det beror helt på vilken elbil du har, vilken laddbox du använder dig av och vilket elbolag du har. I regel är det inte dyrt att ladda en elbil hemma och kostnaden är många gånger lägre än att köpa drivmedel till andra fordon.

Samtidigt ligger både el- och bränslepriser på rekordnivåer och i vissa regioner i landet är elen mycket dyr. I dessa fall kan det vara mer prisvärt att ladda bilen med offentliga laddstolpar tills dessa att kostnaden sjunker igen.

Det enda som krävs för att ladda en elbil hemma är en laddbox som är kompatibel med din elbil och som passa kapaciteten på ditt elsystem.

Vi har flera års erfarenhet från att arbeta med laddboxar och hjälper dig gärna med att hitta rätt laddbox och givetvis även få den installerad.

Det kostar i regel mellan 10 000 och 40 000 att installera fiber i en villa. Detta är en engångskostnad och så fort du har öppen fiber i din bostad kan du utnyttja den fritt, mot en fast avgift till din fiberleverantör.

Installationskostnaden täcker både avgift för att dra in fiber samt kostnaden för elektrikern som utför arbetet.

Det finns två olika sätta att dra in fiber från gatan. Det vanligaste är att vi gräver ner fibern fram till bostaden där vi sedan kopplar in den. Vidare kan man också dra in fiber via luftburna ledningar, men detta är lite mer riskabelt då det kan påverkas av väder.

Nej, du kan och får inte lov att dra in fiber i din bostad på egen hand. Du måste alltså anlita en elektriker som kan genomföra arbetet åt dig.

Vi kan hjälpa dig med alla former av nätverksinstallation. Kontakta oss för mer information.

Kostnaden för att byta elcentral påverkas av flera faktorer. Att byta en relativt ny elcentral till en ännu nyare är oftast billigast, men behöver man dra om elen i huset så skjuter gärna kostnaden iväg. Dessutom påverkas priset av storleken på den nya elcentralen.

Givetvis påverkar även den elfirma och deras elpriser. Som tur är har vi riktigt konkurrenskraftiga priser för alla våra tjänster i Helsingborg med omnejd.

Behöver du byta elcentral för att stödja en ny laddbox eller för att du renoverar huset kan du kontakta oss för mer information.

Det är enkelt att se om en propp har gått. För att göra det öppnar du ditt proppskåp och granskar dina proppar. Då ser du att de alla har en liten färgad prick längst ut på dem och om den har lossnat eller inte längre syns så har den proppen gått.

För att byta propp skruvar du ut den som har gått och skruvar sedan in en ny. Så enkelt är det. Har du andra problem med ditt proppskåp (elcentral) bör du kontakta en behörig elektriker som kan komma och titta på den för att genomföra nödvändiga reparationer och/eller byten.

Florettgatan 39, 254 67 Helsingborg

042-453 64 64

info@mariaparkel.se

Org.nr: 556832-2928

Integritetspolicy
Frågor och svar

© All rights reserved, Mariapark EL AB 2021

Skapad av Act Local