Laddbox elbil

Installera laddbox till elbil

Har du köpt en ny elbil eller hybrid? Härligt – då har du gjort ett bilköp helt i enlighet med samtiden. Men har du försäkrat dig om att du kan ladda elbilen så enkelt som möjligt, förslagsvis med en laddbox?

Snart kommer du nämligen inse att en elbil – trots alla fördelar de erbjuder – kräver en annan form av planering och tillgänglighet för att försäkra sig om att den alltid är ordentligt laddad. Något du med fördel underlättar genom att installera en laddbox till elbil.


Istället för att behöva förlita dig på tredje parters laddningsstationer kan du enkelt koppla in elbilen och ladda den hemma. Därmed kommer du alltid ha ett fullt batteri när du behöver köra någonstans.

Ladda elbil hemma – Mariapark El hjälper dig

Mariapark El är en elfirma med säte i Helsingborg som är verksamma över stora delar av nordvästra Skåne, dvs. vi även arbetar i Landskrona och Ängelholm med omnejd. Givetvis har vi AL-auktorisation (allmän elbehörighet) och alla våra elektriker är certifierade, erfarna och kunniga.

En av våra specialiteter är att installera laddboxar till elbilar och det är något vi ofta anlitas för. För dig som kund innebär det dels att du kan lita på att vi har den behörighet som lagen kräver för arbete på lågspänningssystem, och dels att vi har erfarenheten som krävs för att genomföra installationen snabbt och smidigt.

Att vi erbjuder fasta kostnader för alla våra tjänster är så klart en uppskattad bonus som gör det ännu mer värdefullt att anlita Mariapark El till att installera laddbox till elbilar. Du kan läsa mer om priserna i sektionen nedan alternativt kontakta oss för att få ett prisförslag.

Vi säljer laddboxar av hög kvalitet

Förutom att se till att din laddbox installeras korrekt och säkert kan vi också se till att du får rätt laddbox för dina ändamål. Detta eftersom vi säljer laddboxar med alla tillbehör som krävs för att installera dem.

Kontakta oss gärna för en genomgång av vårt nuvarande sortiment laddboxar samt tips och rådgivning inför ditt val. Vi samarbetar enbart med godkända och etablerade tillverkare av laddboxar för att försäkra oss om att våra kunder får vad de betalar för; det vill säga en riktigt bra laddbox till sina nya elbil.

Vad kostar det att ladda elbil hemma?

Nyckelfrågan för alla som vill installera en laddstation till elbilen i hemmet är kostnaden. Föranledda av det tänkte vi bryta ner de största kostnaderna när man köper och installerar en laddbox med Mariapark el.

Laddbox pris

Givetvis kommer du behöva betala för din laddbox. Priserna för laddboxar varierar en del, framför allt beroende på hur den kommer installeras och användas.

Till exempel kostar enklare laddboxar för inomhusbruk (garage) ofta mindre än stora utomhusladdare med stöd för laddning av flera fordon samtidigt.

Hör av dig för hela prislistan.

Fast installationskostnad

Vidare behöver du betala en kostnad för att få laddboxen installerad. Även dessa priser kan variera ganska mycket från firma till firma.

Det som gör Mariapark el unika i jämförelse med flera av våra konkurrenter är att vi alltid tillhandahåller fasta priser på våra tjänster.

Du kan alltså kontakta oss idag och få ett prisförslag för installationen av laddboxen och känna dig lugn över att det är priset du kommer betala.

Inga dolda kostnader eller obehagliga överraskningar.

Kostnad för elektricitet

Slutligen tillkommer kostnaden för att ladda batteriet och även här varierar priset från hushåll till hushåll och batteri till batteri. Ett större batteri tar naturligtvis längre tid att ladda och kostar därför mer, samtidigt avgör ditt elavtal kostnaden för elen du förbrukar.

Oavsett ditt elavtal och storleken på ditt bilbatteri kan vi garantera att du i slutändan alltid tjänar på att ha en laddbox hemma.

Laddbox till elbil i Helsingborg med omnejd

Vi är som sagt verksamma i hela Helsingborgsområdet och stora delar av nordvästra Skåne. Därför kan du anlita oss på Mariapark el i fall du behöver installera eller köpa en: 

  • Laddbox till elbil i Landskrona
  • Laddbox till elbil i Ängelholm
  • Laddbox till elbil i Höganäs
  • Laddbox till elbil i Ödåkra
  • Laddbox till elbil i Viken
  • Laddbox till elbil i Hittarp

Som en komplett elfirma kan vi även hjälpa dig med alla andra elektrikerbehov du kan tänkas ha. Inget jobb är för stort eller för litet för oss: vi hanterar regelbundet mindre installationer och justeringar men även köksrenoveringar, nyinstallationer i villor och lägenheter samt totalentreprenader.

Använda hemmaladdare till elbilen

Innan du beställer installation av en laddbox till din elbil måste du överväga var du vill placera laddboxen och vilka väderförhållanden den måste kunna motstå. Faktorer som om du bor i lägenhet eller villa, har uppfart med eller utan tak eller tillgång till ett garage, påverkar valet av laddbox.

Laddbox elbil: inomhus

Det finns laddboxar som man kan installera inomhus, det vill säga i sitt garage. Bor du i villa eller radhus kan du allt som oftast installera en laddbox direkt i garaget, men hyr du en garageplats måste installationen godkännas och möjligen beställas genom din bostadsrättsförening.

Laddbox elbil: utomhus under tak

Har du en mindre skyddad parkering, dvs. en parkeringsplats utomhus men under tak, finns det ett stort antal laddboxar som passar dina behov. När man installerar en laddbox utomhus med tak krävs det att boxen är slitstark, men inte nödvändigtvis lika tålig som en för utomhusbruk.

Laddbox elbil: utomhus

Parkerar du alltid bilen utomhus behöver du en slitstark laddbox som kan stå emot väta, kyla och värme. Föga förvånande är dessa laddboxar ofta något dyrare än andra, mindre slittåliga. Däremot kan du räkna med att hemmaladdaren håller länge och lita på att den presterar laddning, efter laddning.

Ladda en eller flera bilar samtidigt

Precis som det finns laddboxar för bruk utomhus och inomhus finns det laddboxar som kan ladda en eller flera bilar samtidigt. Detta är naturligtvis praktiskt i hushåll med flera eldrivna bilar eller hybrider, samt på företag där man antingen har tjänstebilar eller flera i personalen som kör elbil.

Kan jag inte ladda elbilen i eluttaget?

Nej, det ska du inte. Även om man tekniskt sett kan koppla in elbilen i vägguttaget och ladda den så är risken mycket hög att man överbelastar elsystemet och orsakar brand eller andra skador.

De laddboxar vi tillhandahåller och installerar är godkända och säkra för laddning av elbilar utan att överbelasta elen i din bostad.

Av samma anledning bör du heller inte ladda elbilen i motorvärmaruttaget. Även det kan överbelasta elsystemet och i värsta fall orsaka kortslutning eller även brand.

Främsta fördelen med en elbil laddbox i Helsingborg

Den främsta fördelen med att ha sin egen laddbox till elbilen får du fram genom att ställa frågorna:

  • Vad kostar det att ladda en elbil på laddstation?
  • Vad kostar det att ladda en elbil hemma?

Svaret är nämligen att det oftast är en stor prisskillnad på att ladda en elbil hemma jämfört med på en offentlig laddningsstation. Anledning till detta är att man betalar avgifter för att använda laddningsstationer, de tar ofta ut högre priser per kilowattimme och dessutom tar det längre tid, framför allt om du måste stå i kö för att komma åt stationen. 

Glöm heller inte bort att elbilar är billigare i driftkostnad än en motsvarande bensinbil. Enligt vissa beräkningar kan 10 mil i en bensinbil kosta uppemot 90 kronor i bränsle medan en elbil kan klara samma sträcka på bränsle (el) värt strax över 20 kronor.

Bidrag för elbilar och laddboxar

I ett försök att främja elbilsmarknaden har svenska regeringen infört flera bidrag och avdrag för den som kör en elbil och dessutom har en privat laddbox i hemmet.

Har du installerat din laddbox innan den 31 januari 2020 kan du ansöka om det förra bidraget som gavs för laddboxar. Om du däremot har installerat laddboxen efter den 1 januari 2021 kan du istället ansöka om avdrag på material installationskostnader enligt Skatteverkets skatteavdrag för Grön teknik.

Observera att avdraget uppgår till högst 10 000 kronor per fastighet. Det innebär att avdraget delas mellan grannar i ett flerfastighetshus medan en villaägare kan dra nytta av hela avdraget själv.

*Våra elektrikertjänster faller även under ROT-avdraget vilket ger dig rätten att dra av upp till 30 % av arbetskostnaden för installationen av din laddbox.

Florettgatan 39, 254 67 Helsingborg

042-453 64 64

info@mariaparkel.se

Org.nr: 556832-2928

© All rights reserved, Mariapark EL AB 2021

Skapad av Act Local