Laddbox elbil

Installera laddbox till elbil

Har du köpt en ny elbil eller hybrid? Härligt, då har du gjort ett bilköp helt i enlighet med samtiden. Trots alla fördelar med elbil krävs viss planering och tillgänglighet för att försäkra sig om att den alltid är ordentligt laddad. Något du underlättar genom att installera en laddbox till elbil hemma. Istället för att behöva förlita dig på tredje parters laddningsstationer kan du enkelt koppla in elbilen och ladda den när du kommer hem. Då kommer du alltid ha ett fullt batteri när du behöver köra någonstans.

Ladda elbilen hemma – Mariapark El hjälper dig

En av våra specialiteter är att installera laddboxar till elbilar, något vi ofta anlitas för. Mariapark El är en elfirma med säte i Helsingborg som är verksamma hela nordvästra Skåne. Givetvis har vi AL-auktorisation (allmän elbehörighet) och alla våra elektriker är certifierade, erfarna och kunniga. För dig som kund innebär det dels att du kan lita på att vi har den behörighet som lagen kräver för arbete på lågspänningssystem, och dels att vi har erfarenheten som krävs för att genomföra installationen snabbt och smidigt.

Vi säljer laddboxar av hög kvalitet

Förutom att se till att din laddbox installeras korrekt och säkert kan vi också se till att du får rätt laddbox för dina ändamål. Vi säljer laddboxar med alla tillbehör som krävs för att installera dem.

Kontakta oss gärna för en genomgång av vårt nuvarande sortiment laddboxar samt tips och rådgivning inför ditt val. Vi samarbetar enbart med godkända och etablerade tillverkare av laddboxar för att försäkra oss om att våra kunder får vad de betalar för – en riktigt bra laddbox till elbilen.

Vad kostar det att ladda elbil hemma?

Nyckelfrågan för alla som vill installera en laddstation till elbilen i hemmet är kostnaden. Föranledda av det tänkte vi bryta ner de största kostnaderna när man köper och installerar en laddbox med Mariapark el.

Du behöver betala för laddboxen och installationskostnaden. Hör av dig till oss för rådgivning och kostnadsförslag. När laddboxen sedan är på plats tillkommer en driftskostnad. Priset varierar bland olika hushåll, laddboxar och elavtal. Ett större batteri tar naturligtvis längre tid att ladda och kostar därför mer, samtidigt avgör ditt elavtal kostnaden för elen du förbrukar. Dock brukar en laddbox hemma blir billigare i längden när det kommer till att ladda elbilen effektivt och billigt.

Olika laddboxar för olika förhållanden

Innan du beställer installation av en laddbox till din elbil måste du överväga var du vill och kan placera laddboxen, samt vilka väderförhållanden den måste kunna klara. Faktorer som om du bor i lägenhet eller villa, har uppfart med eller utan tak eller tillgång till ett garage påverkar valet av laddbox.

Laddbox elbil: inomhus

Det finns laddboxar som man kan installera inomhus, i garage. Bor du i villa eller radhus kan du allt som oftast installera en laddbox direkt i garaget. Om du hyr en garageplats måste installationen godkännas och möjligen beställas genom din bostadsrättsförening.

Laddbox elbil: utomhus under tak

Har du en mindre skyddad parkering, som en parkeringsplats utomhus men under tak, finns det ett stort antal laddboxar som passar. När man installerar en laddbox utomhus med tak krävs det att boxen är slitstark, men inte nödvändigtvis lika tålig som de för utomhusbruk.

Laddbox elbil: utomhus

Parkerar du alltid bilen utomhus behöver du en slitstark laddbox som kan stå emot väta, kyla och värme. Föga förvånande är dessa laddboxar ofta något dyrare än andra, mindre slittåliga. Däremot kan du räkna med att hemmaladdaren håller länge och lita på att den presterar laddning efter laddning.

Ladda en eller flera bilar samtidigt

Precis som det finns laddboxar för bruk utomhus och inomhus finns det laddboxar som kan ladda en eller flera bilar samtidigt. Detta är naturligtvis praktiskt i hushåll med flera eldrivna bilar eller hybrider, samt på företag där man antingen har tjänstebilar eller flera i personalen som kör elbil.

Bidrag för elbilar och laddboxar

I ett försök att främja elbilsmarknaden har svenska regeringen infört flera bidrag och avdrag för elbilar och privata laddboxar i hemmet.

Har du installerat din laddbox innan den 31 januari 2020 kan du ansöka om det förra bidraget som gavs för laddboxar. Om du däremot har installerat eller installerar laddboxen efter den 1 januari 2021 får du ansöka om avdrag på material installationskostnader enligt Skatteverkets skatteavdrag för Grön teknik.

Observera att avdraget uppgår till högst 10 000 kronor per fastighet. Det innebär att avdraget delas mellan grannar i ett flerfastighetshus medan en villaägare kan dra nytta av hela avdraget själv.

*Våra elektrikertjänster faller under ROT-avdrag vilket ger dig rätten att dra av upp till 30 % av arbetskostnaden för installationen av din laddbox.

Florettgatan 39, 254 67 Helsingborg

042-453 64 64

info@mariaparkel.se

Org.nr: 556832-2928

Integritetspolicy
Frågor och svar

© All rights reserved, Mariapark EL AB 2021

Skapad av Act Local