Nätverksinstallation
Installera fiber i Helsingborg

En nätverksinstallation är oftast aktuell när du har byggt ett nytt hus. Men även när du vill uppdatera befintligt nätverk i ett äldre hus. Den vanligaste nätverksinstallationen som görs i Sverige idag är fiber. Fiber anses vara den framtidssäkrade kanalen för bredband och det satsas mycket pengar i kommuner för att införa den digitala infrastrukturen. Vi har behörig personal som snabbt och smidigt kan installera fiber hos dig i Helsingborg med omnejd.

Att vara uppkopplad hemma blir allt viktigare. Det underlättar arbete hemifrån, snabbare streaming och om du önskar ett smartare hem med en smart-TV, uppkopplade högtalare eller lampor. Vi på Mariapark El hjälper dig gärna med en nätverksinstallation och du kan anlita oss för att installera fiber i Helsingborg och norra Skåne. Vi erbjuder våra tjänster till privatpersoner, företag och fastighetsägare. Med andra ord utför vi nätverksinstallation för villor, lägenhetsfastigheter och för företagslokaler. 

Kontakta oss för rådgivning och pris för nätverksinstallation och installering av fiber.

Vi är din nätverksinstallatör och fixar nätverksinstallationer

När du har bestämt dig för att installera fiber, antingen i din nybyggda bostad eller om du vill byta ut kopparnätet, har vi en nätverksinstallatör för dig. Vi bygger fastighetsnät och installerar fiber i Helsingborg och norra Skåne.

Vår nätverksinstallatör kommer efter ett hembesök kunna avgöra var fiberkabeln kan dras in och ni kan tillsammans komma överens om platsen. Fiberanslutningen görs i marken och finns befintliga rör att utnyttja på tomten kommer vi använda dessa. I annat fall behöver en del i trädgården att grävas upp tillfälligt. Efter dragningen till huset installerar och aktiverar vi bredbandsswitchen som behövs för att koppla på nätet. 

Det du behöver göra är att välja leverantör för internet, telefoni och TV samt välja mellan trådlös och fast anslutning. De olika leverantörerna har olika erbjudanden och pris, så jämför och se vilken som bäst lämpar sig för dina behov.

Skillnad på fast och trådlös anslutning

En fast anslutning betyder att TV:n eller datorn är direkt inkopplad i bredbandsswitchen. Fördelen är att hastigheten ökar och är bättre när stora mängder data används. Nackdelen är att du bara kan vara uppkopplad på en plats. 

En trådlös anslutning är detsamma som Wi-Fi. Det innebär att du kopplar upp din mobil, surfplatta, dator eller TV utan kabel. Fördelen är flexibiliteten och nackdelen är att hastigheten kan försämras något, beroende på antalet uppkopplade enheter och mängden data som ska överföras. Att använda trådlöst nätverk är det vanligaste idag.

Du kan också skaffa en kombinerad anslutning. Där du kan ha några enheter med fast anslutning och några med trådlös. Detta kan framförallt vara bra att ha i åtanke om nätverket ska användas i ditt företag.

Installera fiber idag

Att installera fiber i, exempelvis, en villa är en relativt enkel process och något våra elektriker hanterar på en regelbunden basis. Bor du i en av de större orterna i Skåne, som många av våra kunder, har du förmodligen tillgång till fibernätet och kan på så sätt få tillgång till marknadens absolut bästa internet.

Kostnaden för att installera fiber varierar beroende på hur mycket arbete som måste utföras. Därför ber vi dig kontakta oss så skickar vi ut en elektriker till dig som kan utvärdera arbetet och ge dig ett prisförslag. Du kan även läsa mer om priset för att installera fiber i vår sektion med Frågor och svar.

Florettgatan 39, 254 67 Helsingborg

042-453 64 64

info@mariaparkel.se

Org.nr: 556832-2928

Integritetspolicy
Frågor och svar

© All rights reserved, Mariapark EL AB 2021

Skapad av Act Local